Cetrencada: aprenent periodisme a Internet a cop de multimèdia

cetrencadaQuan arribo el primer dia de classe i els explico als alumnes d’Internet del Taller Integrat de Periodisme de la UPF el què hauran de fer i la quantitat d’eines multimèdia que podran fer servir, la cara de pànic és monumental. Sempre penso que els he de fer una foto en aquell moment, però me n’oblido. Seria genial tenir-la, perquè ells mateixos la veiessin unes setmanes després, quan publiquen els seus reportatges multimèdia al canal Cetrencada de Vilaweb, i les seves cares de pànic han mutat a cares d’alegria i satisfacció.

Els faig treballar molt, aprenen molt (crec :-), i els resultats, estan a l’alçada. Us els ensenyo, perquè n’estic molt orgullosa:

El jutge del terreny de joc: Reportatge de Sílvia Padreny i Carolina Pons sobre la figura dels àrbitres de futbol, fent especial incidència en els que arbitren en categories menors i en el paper de la dona dins el món de l’arbitratge.

Joves amb pròtesis: Per Óscar Navarro i Sandra Pérez. Explica amb vídeo i multimèdia com és la vida de joves amputats,quines són les zones protetitzables i fa una repassada històrica al món de la pròtesi a través d’una cronologia interactiva

Propera parada, l’espai: Realitzat per Ferran Pibernat, Maria Pinell i Amaranta Rendón, que ens expliquen com serà el primer viatge espacial on hi podran anar turistes. Informen de què vol dir ser astronauta, com s’hauran de preparar els turistes espacials, com serà el vol i entrevisten a dos dels turistes espacials, que són catalans.

La diversitat familiar: un repte a les aules: La Teresa Mora i la Victòria Oliveres plantegen els nous models de família i com s’integren aquests nous rols dins l’aprenentatge a l’escola. infogràfic, vídeo molt original sobre el món dels contes i les famílies i, entre altres coses, entrevista a la responsable d’una escola de Barcelona que tracta el tema de la diversitat familiar mitjançant els contes.

Ments brillants: garantia d’èxit o font de problemes?: Reportatge de Jaume Monfort i Marta Montaner on s’entrevista dos persones adultes super-dotades, al mateix temps que a una psicòloga. Diversos infogràfics ens informen dels famosos super-dotats, el perfil del super-dotat i com funciona el cervell.

El topless al servei d’una revolució: La Núria Orriols i en Fabián Pérez s’endinsen en la història del feminisme amb una cronologia interactiva i un infogràfic ens informa dels diferents tipus de feminisme. Han atacat aquest tema per parlar de Femen, l’organització que reivindica l’avortament lliure i que ells analitzen amb entrevistes a persones de diversos àmbits.

I desprès de Nadal, què?: En Luis Magallanes i en Toni Magaña s’han plantejat que passa amb el món de la solidaritat després del boom de l’època de Nadal. Entrevistes a especialistes en psicologia i responsables d’ONG, així com un infogràfic que retrata aquest boom de solidaritat.

No tot són flors i violes per a la simfònica: La Neus Margarit i la Laura Massallé s’han acostat al món de les orquestres simfòniques per explicar la crisi que estan vivint per les retallades. Una enquesta que han fet els ha permès saber el grau de coneixement del sector per part del gran públic. A més han entrevistat integrants d’orquestres, i a més ens han col.locat en un mapa interactiu les escoles de música i els conservatoris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>