Qui sóc

silviaEm dic Sílvia Llombart. Sóc periodista de formació i una amant de la comunicació digital. I això és el que miro de transmetre a les meves classes i tallers: la passió per fer arribar al públic el nostre missatge  de la millor manera possible, i dins d’aquest canal meravellós que és Internet.

Actualment ofereixo cursos i tallers de comunicació digital i també faig consultoria sobre tot allò relacionat amb Internet, la comunicació i les xarxes socials. Des de l’any 2007 sóc professora dels estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, actualment dins l’assignatura Taller Integrat de Periodisme, en el tram especialitzat en Internet. També faig de docent al Col·legi de Periodistes, on imparteixo classes ens tallers especialitzats en periodisme i Internet, així com al Cibernarium, Barcelona Activa, Col·legi de Bibliotecaris, Totmedia, La Xarxa i altres centres tant públics com privats.

I què he fet anteriorment? Un munt de coses. Aquí ho podeu veure:

Departament de Nous projectes de LaVanguardia.es. Dirigint, definint i organitzant la remodelació de la web de La Vanguardia, que es va estrenar a finals de 2010.

Responsable de moderació i dinamització del projecte Citilab-FeRS, curs online de Formació per a Dissenyadors de Xarxes Socials. Iniciativa impulsada pel Citilab de Cornellà de Llobregat (des de novembre de 2008 fins agost de 2009).

Professora de l’assignatura Ciberperiodisme de 3r curs de la llicenciatura de Periodisme a la Universitat Abat Oliba (UAO) (curs 2007-2008 i curs 2008-2009).

Professora de l’assignatura Infotecnologia II del tercer curs de  la llicenciatura de Periodisme de la UIC (curs 2008-2009).

Professora de les càpsules Planifica eficaçment un projecte web Com hem d’escriure a Internet al Cibernàrium de Barcelona Activa (des de 2007 fins a 2009).

Direcció i producció del projecte web del 25 aniversari de TV3 (des de febrer fins a maig de 2008).

collage

Direcció i producció del projecte digital multiplataforma Els diaris de Pascal per a la CCRTVi. Creació del projecte digital basat en aquesta sèrie de docu-ficció històrica sobre la Segona República, que es du a terme en multiplataforma: web, HMC, TDT, WAP i teletext. Coordinació de tots els equips i empreses implicades, realització de continguts, producció per a material històric, adaptació de continguts fets per a televisió a la resta de suports, etc. Va rebre menció honorífica als premis Prix Europa 2008. (des de març de 2007 fins febrer de 2008).

Direcció i coordinació del projecte interactiu TV3minuts per a la CCRTVi. Definició del projecte i coordinació dels equips de disseny, programació i de creació de vídeos. Va guanyar el premi Bdigital Global Congress a la Innovació Digital 2008 (des de novembre de 2007 fins gener de 2008).

Cap de planificació de continguts a Prisacom. Responsable de planificar els continguts informatius setmanalment, mensual i anual dels següents mitjans digitals: Elpais.comAs.comCincodias.comCadenaser.com Los40.com. Responsable dels especials informatius per als cinc mitjans, tant els previstos com els imposats per necessitats informatives d’última hora. Reaprofitament dels continguts dels diferents mitjans i creació de sinèrgies entre ells. (des de setembre de 2006 fins febrer de 2007).

lamallaDirectora del diari digital laMalla.net. Directora del diari digital laMalla.net. La tasca realitzada durant aquesta època ha estat reconeguda amb els següents premis:
- Premi Yahoo! en Català 2003 a l’especial Santjoan.org
- Premi Netmedia 2003 a laMalla.net pel millor Servei Periodístic Europeu
- Premi Netmedia 2003 a l’especial Rutes per Catalunya pel millor Reportatge de Viatges
- Premi Yahoo! en català 2002 a laMalla.net al millor lloc dedicat a Internet i ordinadors.
(des de novembre de 2000 fins agost de 2006).

Co-directora i co-presentadora del programa Bits de Nit de Catalunya Ràdio, emès durant la temporada d’estiu de 2004, els diumenges de 00:30 a 2:00 hores. Programa en directe  on es fomentava el coneixement d’Internet amb la participació dels oients a través del telèfon, xat i correu electrònic. (del 25 de juliol al 5 de setembre de 2004).

Sòcia, membre de l’equip directiu i cap de continguts de l’empresa PutPut Comunicacions. Supervisió de la gestió empresarial i l’equip de personal, així com redacció de continguts, coordinació i manteniment de diferents projectes multimèdia. Entre els clients figuraven: Fòrum Barcelona 2004, Col•legi de Periodistes de Catalunya, Fira de Barcelona, Heineken, Televisió de Catalunya, etc. (des de juny de 1998 fins octubre de 2000).

Redactora del I Congrés Virtual Europeu del Voluntariat, celebrat a Sitges del 10 al 12 de desembre de 1998, per al servei de notícies online de Teleline. Cobertura informativa del Congrés, redacció de notícies, entrevistes i reportatges, i traducció dels textos al castellà, català i anglès, per penjar-los immediatament a la web per a la seva constant actualització. (de juny a desembre de 1998)  .
Cap de redacció de “J, revista de la Barcelona Jove”, editada per la regidoria de Joventut i Dona de l’Ajuntament de Barcelona. Coordinació de continguts (redacció, fotografia, il.lustració…) i de producció (maquetació, fotomecànica, impremta i distribució), així com la supervisió de la seva versió electrònica. (gener a desembre de 1998).

maig98bo1Membre de la Secretaria d’Organització del I Congrés Internacional de la Publicació Electrònica, organitzat pel Grup de Periodistes Digitals i el Col.legi de Periodistes de Catalunya, i que es va celebrar a Barcelona, al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya, el 15, 16 i 17 de maig de 1998. Coordinació del Congrés en la seva etapa virtual des de novembre de 1997 (llistes de correu, newsgroups, actualització de la plana web i traduccions), producció del llibre amb les conclusions i ponències del Congrés, difusió als mitjans de comunicació, preparació dels tallers i seminaris (convidats, ponents, moderadors…) i coordinació del Congrés presencial. (setembre de 1997 a juny de 19998).

Redactora i responsable d’algunes publicacions al grup editorial BPMO (Picking Pack, Danone, SEAT, ESADE…), especialitzat en revistes d’empresa. (setembre de 1997 fins febrer de 1998).

Redactora de la revista Aquí Sí, de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, editada per La Vanguardia. (febrer de 1997 fins novembre de 1997).

Col•laboradora habitual del suplement Vang de La Vanguardia. (setembre de 1995 fins juliol de 1997).

Responsable d’assignacions (coordinació de tots els corresponsals a Catalunya, Madrid i Brussel.les), redactora i locutora dels serveis informatius de l’emissora COM-Ràdio. (maig de 1995 fins febrer de 1997).

Cap de secció d’actualitat universitària i cap d’edició a Nou Campus, setmanari informatiu universitari. (Des de 1993 fins a 1994).

Redactora de Catalunya Campus, setmanari informatiu universitari. (octubre de 1992 fins juny de 1993)

Redactora de la corresponsalia del Diari de Tarragona a Barcelona. (setembre de 1992 fins novembre de 1994)

Redactora de l’agència de premsa i reportatges Perfil 7. (setembre de 1992 fins 1995)

Publicaciones editorials

Co-autora del llibre Sabadell Innova II sobre casos d’empreses innovadores a Sabadell i comarca. Publicat el febrer de 2008.

Co-autora de l’assignatura Periodisme digital de la llicenciatura de Comunicació Audiovisual de la Universitat Oberta de Catalunya. Autora dels continguts dels crèdits dedicats a L’úsuari actiu: interactivitat i participació en el periodisme digital. (maig de 2004).

Autora del llibre Agermanaments per al Treball, guionista d’un documental amb el mateix títol i organitzadora de l’exposició Agermanaments per al Treball – Una nova forma de Solidaritat”, sobre el sistema de microcrèdits a Tegucigalpa (Hondures), en col•laboració amb l’ONG Treball Solidari. (Palma de Mallorca, febrer de 2004).

Edició i recopilació de textos del llibre Bits o paper. Les conclusions del 1er Congrés de la publicació Electrònica, editat dins la col•lecció Ones i bits del Col•legi de Periodistes de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>